Koppnings massage -Ba Guan Fa (Kinesisk koppning)

En dags kurs där vi lär ut koppning i teori och praktik. Koppningen är lätt att utföra och kräver ingen fysisk styrka.

Koppningsterapi

Koppningsterapin går tusentals år tillbaks i tiden och har sitt ursprung i behandlingen av åkommor och smärta. Detta har inte förändrats fram till dags datum, men med hjälp av modern vetenskap och insikt, har den befäst sin rätta plats både inom skönhetsterapin och inom friskvården. Koppning användes ursprungligen i Kina och Egypten redan för ungefär 3500 år sedan och den omnämns redan i hieroglyferna. Innan glaset uppfanns så använde terapeuterna kohorn eller bamboo för att avlägsna blod och gifter ur kroppen. Hippokrates och Galen, två av de mest berömda upphovsmännen till modern medicin, var förespråkare av koppningens enorma fördelar. Likaså var Samuel Bayfield som 1823 skrev « Koppningsterapin är en konst » och kirurgen Charles Kennedy som 1826 talade om koppningens välkända fördelar, ivriga förespråkare. Hippokrates noterade att man i Grekland använde stora glas kannor för att minska kotförskjutningar och andra åkommor.

Fördelar och verkningar

Användningen av koppningsterapin är väldigt enkel men dess effekter är dramatiska. Vår hälsa och välbefinnande (immun systemet) är helt beroende av blodflödet, av Qi (energi) och av kroppsvätskornas flöde (hormoner, lymfvätska etc). Österländsk medicin lär oss att all smärta beror på stagnation i dessa system. På grund av den välgörande drag kraften och hettan som kopparna ger, är tekniken dramatisk för smärtlindring och därmed ökar den vår känsla av välbefinnande.
Stagnationen eller blockeringen i flödet kan vara ett resultat av skada, stress, blodbrist, Qi-blockering och till och med av intrång av kyla i kroppen och lederna.Vilken anledningen än må vara, så kan koppningsterapin användas på specifika punkter, på samma sätt som akupunktur eller oljemassage. Efter en kort stund kommer patienten att börja känna värme och smärtlindring.

Fördelarna med koppning är oändliga. Tack vare sin stimulerande och stärkande effekt har koppning använts med framgång för bland annat följande åkommor : tarmåkommor såsom förstoppning och diaré, huvudvärk, ryggsmärtor, ledinflammation, menstruationsvärk, skador, astma, celluliter, utmattning, blodbrist, depression och känslomässiga problem, förtvining, ischias, förklylning, influensa, hudproblem, blodtrykcsbesvär, viktminsknig, klimakteriebesvär,mm.

Koppning påverkar alla de ovan nämnda åkommorna genom att man skapar ett tryck av dragningen och detta framkallar en ökning av blodcirkulationen, en höjning av kroppstemperaturen, befrämjandet av metabolism i hudvävnaden, höjer svettkörtlarnas funktion och avlägsnar stagnerat, gammalt blod.

Koppning har en anmärkningsvärd påverkan på stela och värkande muskler eftersom den förhöjer utsöndringen av ledvätska, som denna smörjer lederna och motverkar stelhet. Koppning ökar även bukaktiviteten och utsöndringen av matsmältningsvätskor.

”Om du bara gör det du alltid har gjort, får du också det du alltid har fått”

Fredrik Paulun

Vi är godkända av miljö i Malmö kommun